Zúčastni sa školenia o európskom práve a justícii v Bologni!

Európsky Dialóg je koordinátorom unikátneho Erasmus+ projektu EU Justice Insight, v rámci ktorého spoločne s partnermi z Talianska a Bulharska vyvíjame platformu, ktorá poskytne pohľad na súdnictvo a právo EÚ prostredníctvom interaktívnych multimédií a podujatí.

V súčasnosti pripravujeme prvé podujatie – školenie o európskom práve a justícii, na ktoré hľadáme dvoch motivovaných účastníkov zo Slovenska!

Kedy a kde?

Školenie o európskom práve a justícií sa uskutoční od 14. do 17. júna 2023 v Bologni (Taliansko).

V odôvodnených prípadoch môžu účastníci prísť skôr ako 14. júna alebo odísť neskôr ako 17. júna.

Koho hľadáme?

Školenie je otvorené pre študentov (predovšetkým práva, médií alebo žurnalistiky), mladých novinárov a iných tvorcov médií, mladých právnikov a pracovníkov s mládežou vo veku 18+ s plynulou angličtinou.

Čo je cieľom školenia?

Aktivita bude  postavená na metódach neformálneho vzdelávania – teda bude pozostávať zo seminárov, workshopov a okrúhlych stolov.

  • Účastníci sa naučia lepšie pristupovať a chápať témam ako právny štát, systém európskeho práva, európske súdnictvo, činnosť SDEÚ, história a budúcnosť európskej integrácie a vzťahy medzi vnútroštátnym a európskym právom a súdnictvom.
  • Rozšíria si aj svoje vedomosti a posilnia dôveru vo verejnú komunikáciu, tvorbu médií, aktívne občianstvo a politiku.
  • Stretnutia budú viesť odborníci na tieto témy.

Ďalšími podujatiami  projektu budú študijná cesta do sídla Súdneho dvora EÚ v Luxemburgu, simulácia súdneho konania v Sofii a záverečná konferencia v Trnave. Je veľká šanca, že ak sa zúčastníš školenia v Bologni, tak budeš v prípade záujmu vybraný aj na ďalšie podujatia.

Cestovné náklady ti preplatí Európsky Dialóg po podujatí až do výšky 275 EUR na osobu. Ubytovanie a stravu hradia priamo organizátori.

Dokedy sa môžete prihlásiť?

Ak sa chcete prihlásiť pošlite nám svoje krátke CV a motiváciu po slovensky na adresu info(at)europskydialog.eu najneskôr do 30. apríla 2023. Pre viac informácií nás kontaktujte na vyššie spomenutej adrese.