DOBROVOĽNÍK/DOBROVOĽNÍČKA / Nadácia Spolu s odvahou

Hľadáme srdce plné lásky a ruky plné nádeje. Pripoj sa k nám ako dobrovoľník a spolu vytvoríme príbeh odvahy a uzdravenia. Zmeň životy chronicky chorých detí.

Spolu s odvahou – Školský program nadácie Spolu s odvahou posilňuje inkluzívnu atmosféru v triede a pomáha deťom trpiacim vážnym/chronickým ochorením a ich spolužiakom chápať a prijímať inakosť, trénovať empatiu a posilniť kamarátstva.

Návrat dieťaťa z liečby do triedneho kolektívu predstavuje výzvu. Pravidelné vymeškávanie z vyučovania kvôli zdravotným komplikáciám, či obmedzenia spojené s ochorením počas pobytu v škole môžu v deťoch vytvárať rôzne pocity a postoje. Program pomáha jednak deťom postihnutým závažnou chronickou chorobou, jednak ich spolužiakom, aby si k sebe (opäť) našli cestu. Namiesto predsudkov dostanú o chorobe skutočné informácie. Program taktiež pomáha rozvíjať a posilňovať inkluzívnu a priateľskú atmosféru v rámci triedy.

Prihláste sa na bezplatné školenie pre nových dobrovoľníkov.

Každý dobrovoľník nášho programu S odvahou v škole musí absolvovať školenie. Na školení si predstavíme princípy zážitkovej terapie a techniky prístupov zameraných na riešenie (Solution Focus), ktoré sú prítomné vo všetkých našich programoch. Teda formu, akou deťom s vážnymi ochoreniami prostredníctvom hier pomáhame. Zároveň budeme hrať hry a pripravovať sa prakticky na program.

Kto sa môže stať dobrovoľníkom?

Dobrovoľníkom programu S odvahou v škole sa môže stať naozaj každý, kto má:

  • aspoň 20 rokov,
  • pozitívny vzťah k deťom,
  • chuť a čas pomáhať, ideálne aspoň počas dopoludnia raz za 2 mesiace.

Zároveň absolvoval školenie pre nových dobrovoľníkov,  ktoré sa bude konať 9. – 10. septembra 2023 v Bratislave.

Viac informácií a prihlášku na školenie nájdete na: https://forms.office.com/e/kFLPqHKf27 

DEADLINE na prihlásenie: 30. júl 2023